Skiferie med bjørne og tigre

Orsa Grönklitt

I Orsa Grönklitt kan man stå på ski ned ad skønne, velpræparerede pister, mens man lige ved siden af pisten – kun adskilt af et trådhegn – kan se sneleoparder og andre rovdyr løbe legende om kap med skiløberne. Det er ikke løgn; det er Orsa Grönklitt.

PÅ ALPIN I ORSA GRÖNKLITT

Orsa Grönklitt har 23 pister. Langt de fleste er i den lettere ende af skalaen, da området primært er henvendt til de mindste skiløbere og de, der stadig betragter sig selv som begyndere. For dem er her masser af tryghed, men samtidig udfordringer nok. Alt er overskueligt og lige i nærheden – skiløb, aktiviteter, mad, underholdning og bolig. Børnene klarer ofte sig selv – eller med lidt hjælp fra anlæggets medarbejdere.

PÅ LANGREND I ORSA GRÖNKLITT

70 km velpræparerede pister. Ni km er oplyste. Og fire en halv km er forsynet med snekanoner, så du kan løbe, selv hvis vejrguderne en sjælden gang strejker. Med den tætte forbindelse til det traditionsrige Vasaløb er langrend nærmest en del af områdets DNA. Derfor vælger mange langrendsentusiaster at komme til Grönklitt om vinteren. Det gælder både motions- og eliteløbere. Siden området for få år siden anlagde en løjpe på fire en halv km med snekanoner, er sæsonen blevet udvidet. Når natursneen har lagt sig, byder Grönklitt på mere end 70 km løjper, som varierer smukt i både længde og sværhedsgrad.

AT BO I ORSA GRÖNKLITT

I Orsa Grönklitt har man mulighed for at bo i hytte eller i lejlighed, og jo før du booker, jo større er chancen for at få din yndlingshytte.

AKTIVITETER I ORSA GRÖNKLITT

Når benene en dag trænger til at slappe lidt af fra skiløbet, er her også masser af sjove aktiviteter at kaste sig ud i. Hundeslædekørsel, en tur i Björnparken eller hvad med en kanetur ud til Smidgården, hvor sprøde, nybagte vafler med syltetøj venter jer?

Vil du have mere inspiration?

Anbefalede artikler

Se alle artikler her