Riksgränsen

Smukt og “Arktisk”

Området Riksgränsen (Rigsgrænsen) er enormt stort!
Fotograf: Markus Alatalo

Højt mod nord, 200 kilometer nord for polarcirkelen i provinsen Kiruna, ligger Riksgränsen – ét af Sveriges mest legendariske skisportssteder. På en god dag er der intet skisportssted, der overgår Riksgränsen.

Området Riksgränsen er enormt stort, men samtidig uhyre effektivt og imponerende godt indrettet, da fjeldets højdeforskel (faldhøjden) er optimalt udnyttet. Off-pist skiløb er i høj grad i fokus her og derfor også et hovedmål for mange af de tilrejsende skiturister, men off-pist er dog langt fra den eneste form for skiløb området har at byde på. Fordelt over hele fjeldet er her nemlig masser af super gode og velpreparerede pister af varierende sværhedsgrader.

At stå på fjeldtoppen en lys majaften med kilometervis af skiløb under dig er en fuldstændig uforglemmelig oplevelse!


De mest erfarne og teknisk dygtige slalomløbere vil med garanti få rigeligt med udfordringer på pister som ”Uffes Vägg”, ”Rimfors” og ”Nordalsfjäll”, hvor der hvert år i maj afholdes ’Scandinavian Big Mountain Championship’.

Naturligvis findes der også rigtig mange grønne, blå og røde pister, og det er netop denne herlige variation der gør, at glade skiturister – både familier og ekspertløbere på træning – år efter år vender tilbage til Riksgränsen. Mulighederne virker nærmest uudtømmelige og der er altid noget nyt at prøve.

Snegaranti

Riksgränsen giver absolut snegaranti! Hver vinter dækker enorme mængder af lækker frostsne hele det prægtige og vidstrakte naturområde, hvilket resulterer i et helt uforligneligt skiparadis, hvor alle kan boltre sig frit og nyde masser af kreativt skiløb og leg i den dybe sne. Med den gode plads og de varierede muligheder kan du ikke undgå at få lært en masse mens du har det sjovt – Riksgränsen vil gøre dig til en bedre skiløber, helt sikkert!

Skiskole finder du selvfølgelig også – til glæde for både store og små, samt skiløbere på alle niveauer. Faktisk er Riksgränsens skiskole vidt berømt og kendt for sine høje standarder og super dygtige instruktører. Uanset om du har stået på ski hele dit liv eller lige har fået ski på fødderne for første gang kan de veluddannede og flinke instruktører hér med garanti hjælpe dig til at blive endnu bedre.

Maj måned er noget helt specielt i Riksgränsen. Forestil dig at solen stort set slet ikke går ned: det bløde lys følger dig mens du suser ned gennem det snedækkede landskab med store brede sving… - at stå på fjeldtoppen en lys majaften med kilometervis af skiløb under dig er en fuldstændig uforglemmelig oplevelse!

Bestil online her
Riksgränsen
Pistefakta
8 °C
Riksgränsen
Stå på Ski i Sverige i sæsonen 2013-2014. Oplev dit livs bedste skiferie i de fantastiske svenske fjelde.
Riksgränsen
Smukt og “Arktisk”

Med masser af super-gode pister

200 kilometer nord for den Arktiske Cirkel, i provinsen Kiruna, ligger Riksgränsen – et af Sveriges mest legendariske skisportssteder.

SVENSKE PRISER

Slå til nu og få den bedste pris

Bestil online her
Pistefakta
 • Grønne pister: 4
 • Blå pister: 3
 • Røde pister: 10
 • Sorte pister: 2
Download Pistekort
8 °C
Riksgränsen

Kontakt

E-magasin
Snesikkerhed
Ski Info
 • Antal pister: 18
 • Antal lifter: 6
 • Langrendsløjper: Ja
 • Funparks: Nej
 • Drop: 387m

Se alle vores

Tilbud

Rutevej-
ledning
Top 5

Gå ikke glip af dette, når du besøger Riksgränsen:

 1. Heliskiing
 2. Nordalsfjäll
 3. Meteorologen Ski Lodge
 4. Riksgränsens Spa
 5. Snescooter