Skiløb i Selmas Sunne

Sunne

Hvad har skiløb og litteratur med hinanden at gøre? Ikke meget vil de fleste hævde, men i Sunne krydser de to discipliner hinanden.

Den svenske forfatter og nobelprismodtager Selma Lagerlöf er nemlig født og opvokset i den lille sydsvenske by Sunne, og det bærer skiløbet præg af.

Ski Sunne byder på ni pister og en – i forhold til den sydlige beliggenhed – imponerende faldhøjde på 295 meter.

Jeppe Blomgren: Skis backen

Jeppe Blomgren: Skis backen

Skiløbet får pludselig en helt ny dimension, når pisterne bærer litterære referencer til Lagarlöfs forfatterskab, såsom Hertigen, Kavaljeren og Blåbærskullen. Og når man står på toppen af skianlægget og kigger ud over Värmlands vidtstrakte og snedækkede nåleskove, så bliver det hele næsten et litterært mesterværk, som kun en Lagalöf kunne have skrevet.

Ski Sunne byder på imponerende faldhøjde

Ski Sunne byder på ni pister og en – den sydlige beliggenhed taget i betragtning – imponerende faldhøjde på hele 295 meter. Det vil sige ganske stejle pister for de der er klar til udfordringer. Men her er i høj grad også muligheder for begynderne og de letøvede, og man kan sagtens slippe ungerne løs på egen hånd, for alle pister slutter det samme sted. Her bliver man ikke væk fra hinanden.

Hører I til dem, der gerne vil trodse tyngdeloven, er der alle chancer i Sunnes Fun Park med hop og rails i varierende sværhedsgrad, og er man endnu mere modig er der også muligheder for at prøve kræfter med isklatring i Sunne.

Pistkarta Sunne

Skiskole Sunne

Skiskole Sunne

Nyheder 2013-2014

Ny skianlæg system

En af Sveriges mest morderne skianlæg automatiserer hele systemet og bidrager til at vi kan garanterer sne. Desuden øges kvaliteten på sneen så underlaget bliver markant bedre.

Vil du have mere inspiration?

Anbefalede artikler

Se alle artikler her