Midt i fjeldets betagende natur

Tännäs

Tännäs i Funäsfjällen by ligger nærmest som en rigtig alpelandsby på de sydlige skråninger, der går langs dalen ved Tännäs-elven. Området byder på nogle af Sveriges højeste fjeldtoppe syd for polarcirklen.

PÅ ALPIN I ”TÄNNÄSKRÖK”

Områdets alpine skianlæg ”Tännäskröket” ligger smukt midt i fjeldets betagende natur og lokker med sit varierede terræn en bred vifte af skiløbere til området. Fjeldets nordside er en af Funäsfjällens allerbedste bakker – den må du ikke gå glip af !
Tännäskröket er virkelig en skjult perle med masser af attraktive faciliteter at tilbyde både børnefamilierne, de unge med masser af energi og vovemod, samt seriøse tekniske løbere. Terrænet er varieret og byder på sjovt skiløb, både på de velpræparerede pister og udenfor, i de store offpist-områder. Her er plads til alle temperamenter og udfordringer og fornøjelser for hele familien, og I kan læse mere på Tännäskrökets hjemmeside.

Tännäskröket har 17 meget forskellige nedfarter at byde på – fordelt på de to fjelde, der kaldes K1 og K2. Der er flere rigtig gode lifter, der bringer dig hurtigt, bekvemt og effektivt til toppen – herunder nogle fine og let betjente børnelifter på begynderbakkerne.

PÅ LANGREND I TÄNNÄSKRÖK

Alle kan stå på langrend. Put de mindste i en pulk og træk dem afsted ud i den smukke natur på løjperne. Tännäskrök har spor på 3, 5 og 7 km og for nyligt er der blevet tilføjet et spor for nybegyndere på kun 1,5 km.
Sporene er en del af Nordic Ski Center, som er et kæmpe sporsystem med ca. 300 km spor, som knytter hele Funasfjällsområdet sammen.

AKTIVITETER I TÄNNÄS

Udover dejligt og varieret skiløb og snowboardmuligheder for alle, byder det imponerende vildmarksområde på ægte naturoplevelser. For eksempel kan du booke en guidet tur med Moskusoksecentret, viaturistbureauet, og tage hele familien med på en oplevelse med dette imponerende urtidsdyr – moskusoksen. Herudover er Tännäs et sandt Mekka for fritidsfiskere og kan prale af fantastiske fiskeforhold og en rig lokal tradition på området. Her finder du Sveriges bedste fiskevand til at fange stalling.

AT BO I TÄNNÄS

I Tännäs kan du bo i skønne omgivelser med skibakken lige udenfor døren.
Vælg mellem fjeldhuse, lejligheder eller camping som er indrettet med lyst og moderne med naturen som forbillede. Foretrækker du at bo lidt mere rustikt kan du vælge Tännäskrökets camping. Campingpladsen ligger kun et par minutters gang fra lifter, skibutik, restaurant og sporcentralen. Campingpladsen er især populær for de som vil bo i egen campingvogn eller eget telt.

Vil du have mere inspiration?

Anbefalede artikler

Se alle artikler her