Vemdalsskalet

Børnenes eget ”ski-cirkus”

På denne måde er Vemdalsskalet faktisk et spændende billede på svensk ski-kultur gennem tiden.
Fotograf: Bengt Åke Danielsson

Vemdalsskalets 5 løjper på Skalsfjället og 13 på Hovdefjället giver tilsammen en nærmest ideél blanding af udfordring og afslapning.Området byder nemlig på teknisk krævende skiløb, såvel som ren hygge for begyndere og børnene – og selvfølgelig alt derimellem.

Ved foden af Hovdefjäldet finder børnene deres paradis.


Det er måske interessant at vide, at den allerførste skipist blev hugget ud og konstrueret på Hovdefjället tilbage i 1936. På denne måde er Vemdalsskalet faktisk et spændende billede på svensk skikultur gennem tiden. Fjeldet er perfekt til skisport, da der er en god faldhøjde og samtidig et meget varieret terræn – dét var noget, der tidligt gik op for de passionerede skiløbere som skabte og udviklede området fra starten.

Mere tid til alt det sjove

Den opgradering, som området fik for nogle få sæsoner siden, har givet hele Vemdalsskalet et ’løft’ og gjort dette til en endnu mere attraktiv skidestination for familien, øvede skiløbere og begyndere. En bekvem og hurtig 6-personers stolelift bringer nemt alle til toppen på kort tid, så man får mere tid til alt det sjove. Med maksimal udnyttelse af fjeldets meget varierede terræn, kan man fra toppen nyde skiløb på alt lige fra sorte til blå pister – hele vejen ned til bunden. Dette gør at hele familien kan få glæde af de gode liftfaciliteter og hele fjeldet.

Ved foden af Hovdefjället finder børnene deres paradis – og forældre har et herligt område til afslapning og hygge. Der er nemlig tale om et rigtigt ”skicirkus”, hvilket den høje børnelatter, hvin og generel glæde hele tiden vidner klart om. Her i børnenes ski- og legecirkus er der børnevenlige bakker, lethåndterlige tallerkenlifte og et rullebånd til de allermindste.

”Børne-afterski” i Vemdalsskalet

Det hele ligger tæt på et praktisk servicehus med toilet, mikroovn og plads til en pause og - bedst af alt – det ligger tæt på Hovdegubbens hytte, hvor der er fjeldbørnehave og ”børne-afterski”. Her er der mulighed for masser af leg og drengestreger, når slænget i Hovdeklubben mødes efter skiløbet.

Vil du og familien gerne bo rigtig tæt på Vemdalsskalets hvide fornøjelser er Högfjällshotellet (som har både lejligheder og værelser) et virkelig godt sted at vælge. Men lige så tæt på lift, servicefunktioner og fornøjelser er man faktisk også i Hovdebyn, Sörgårdarna, Skalsbyn og på Skalsterrassen.

Bestil online her
Vemdalsskalet - en del af Vemdalen
Pistefakta
7 °C
Vemdalsskalet - en del af Vemdalen
Stå på Ski i Sverige i sæsonen 2013-2014. Oplev dit livs bedste skiferie i de fantastiske svenske fjelde.
Vemdalsskalet - en del af Vemdalen
Børnenes eget ”ski-cirkus”

Med en nærmest ideél blanding af udfordring og afslapning

Vemdalsskalets 5 løjper på Skalsfjället og 13 på Hovdefjället giver tilsammen en ideél blanding af udfordring og afslapning.

SVENSKE PRISER

Slå til nu og få den bedste pris

Bestil online her
Pistefakta
  • Grønne pister: 4
  • Blå pister: 4
  • Røde pister: 6
  • Sorte pister: 4
Download Pistekort
7 °C
Vemdalsskalet - en del af Vemdalen